Motörhead – voittajien valinta!

Eräs aikamme kuuluisimmista ja suosituimmista hard rock -yhtyeistä on brittiläinen Motörhead, jonka perustajajäsen ja keulahahmo, basisti-laulaja Ian Fraser Kilmister tunnetaan parhaiten Lemmynä. Hän valloitti faniensa sydämet peräänantamattomalla, omaehtoisella asenteellaan. Stereotyyppisen rokkarin elämäntyylin suurlähettiläs Lemmy nousi karismaattiseksi idoliksi myös maanläheisen ja rehellisen persoonallisuutensa ansiosta. Hän menehtyi vuoden 2015 joulukuussa jättäen musiikkimaailmaan suunnattoman tyhjiön. Lukuisat julkisuuden hahmot rakastivat Lemmyä ystävänään, josta he jakoivat muistoja legendan hautajaistilaisuudessa suorassa internet-lähetyksessä.

Suomi tuttu keikkakohde Motörheadille

Vuonna 1975 perustettu Motörhead kävi Suomessa lukuisia kertoja, joista viimeisimmällä Suomeen suuntautuneella keikalla Helsingissä 6.12.2015 Lemmy oli jo silmin nähden heikossa kunnossa. Tähden kuoltua oli luontevaa, että yhtye päätti uransa.

Motörheadin ura

Motörheadin ura kesti neljäkymmentä vuotta, ja näiden vuosien aikana yhtye levytti yli 20 studioalbumia, kiersi ympäri maailmaa moneen otteeseen eikä välttynyt myöskään jäsenvaihdoksilta. Yhtyeen tunnetuimpiin kokoonpanoihin ovat kuuluneet mm. ”Fast” Eddie Clark sekä Phil ”Philthy Animal” Taylor.

Motörheadbangers – maailmanlaajuinen fan club

Jos satut näkemään nahkaliiveihin pukeutuneen rokkarin, jonka selässä lukee Motörheadbangers, kyse ei suinkaan ole uudesta rikollisjärjestöstä, vaan Motörheadin fan clubista. Headbanging tarkoittaa moshaamista, yksinkertaisuudessaan pään nyökyttelemistä musiikin tahdissa. Vannoutuneet fanit järjestävät edelleen Motörhead-tapahtumia ja tribuutti-iltoja ympäri maailmaa.

”Gambling is for fools”

Motörheadin tunnetuimpiin klassikkobiiseihin lukeutuu Ace of Spades, joka nimensä mukaisesti kertoo uhkapelaamisesta enemmän tai vähemmän kielikuvallisesti. Pelipöydässä vietetään aikaa myös yhtyeen When The Sky Comes Looking For You -kappaleen videossa.

Motörheadin hedelmäpeli

Lemmyn lempicocktailit olivat tujua tavaraa, mutta netticasinot tarjoilevat rahapelien ja rockin ystäville herkullisen hedelmäcocktailin Motörheadin nimeä ja teemaa kantavan slotin muodossa. Motörhead-hedelmäpeli on osa pelinvalmistaja NetEntin musiikkiaiheista pelisarjaa. Toiminnoiltaan viiden kelan ja peräti 76 linjan hedelmäpeli näyttää melko simppeliltä. Sitä pelaa silti mielellään etenkin, jos yhtye lukeutuu omien suosikkibändien joukkoon. Pelaamista voi höystää kuuntelemalla bändin tunnetuimpia kappaleita.

Aikojen halki Motörheadin matkassa!

Motörhead on saanut myös oman nimikkovideopelin, jonka on valmistanut Haenimont Games. Peli kantaa nimeä Motörhead Through the Ages. Vaikka Motörheadin ruumiillistuma Lemmy on kuollut ja kuopattu, Motörhead elää ikuisesti faniensa mielissä.