Kun kotisi posliinit on aika uusia

Kauniit posliinit ovat ilo silmille, ja mukavia käytössä. Posliiniastiat ovat monipuolisia, sillä ne sopivat niin arki- kuin juhlakäyttöön.

Niillä voi tehdä kauniin kattauksen esimerkiksi Marttojen ohjeen mukaan. Kattauksia on kahdenlaisia. Kattaus voi olla perus noutopöytä tai istuva kattaus. Istuvassa kattauksessa on tarkoituksena, että pöydästä ei tarvitse kenenkään nousta kesken ruokailun. Valitse tarvitsemasi posliiniastiat, ja muodosta haluamasi kattaukset.

Posliiniastiat kestävät aikaa

Posliinit voivat parhaimmillaan kestää vuodesta toiseen, sukupolvelta toiselle. Ne kestävät hyvin arkikäytössä, ja lisäksi niitä voidaan säilyttää esillä, sillä ne ovat myös katseenkestäviä. Kauniina astioina ne parhaimmillaan viimeistelevät sisustuksen.

Posliiniastioiden ulkonäkö merkitsee paljon. Ne kannattaa valita tietenkin oman maun, mutta myös käyttötarkoituksen mukaan. Juhannuksena ja jouluna kaipaa erilaista estetiikkaa. Valkoiset astiat sopivat kuitenkin ympärivuotiseen käyttöön, ja pöytää voi koristella muuten juhlan mukaisesti.

Kauniin juhlapöydän kattaminen

Arkikin voi olla juhlaa, ja kauniiden posliiniastioiden kanssa se sitä onkin. Juhlapöydän kattaminen oikein vaatii kuitenkin hieman panostusta. Oikeilla ohjeilla siinä onnistuu varmasti, ja onnistuneessa kattauksessa myös astiat tulevat kauniimmin esille. Kotilieden ohjeilla kattauksen tekeminen ei voi mennä pieleen.

Kattauksessa on tärkeää olla astioita tarvittava määrä, jokaiselle osallistujalle. Laseja ja lautasia tulee molempia neljä kappaletta, aterimien lisäksi. Pienempää kattausta koottaessa on hyvä olla ainakin lautasia kahdessa koossa, laseja, sekä kahvikuppeja. Suurempaa kattausta varten voi olla hankittuna useamman ruokalajin lautaset, sekä kaikki tarvittava juomatarjoiluun.